Hoeveel tegels heb je nodig

Taalkeuze

Hoeveel tegels heb ik nodig?

hoeveel tegels nodig

Hoeveel tegels heb je nodig? Een belangrijke vraag wanneer je tegels moet bestellen. Je wil er namelijk niet teveel maar zeker ook niet te weinig bestellen.
Met deze korte beschrijving hoef je je hier geen zorgen meer rond te maken en bepaal je precies de juiste hoeveelheid.

Zet alles op papier

Teken eerst alle muren zorgvuldig uit op papier.  Bij bijvoorbeeld wandtegels voor de badkamer hou je ook rekening met de plaats van je badkamermeubels, bad, douche,… Wanneer deze getekend zijn beschouw je de getekende plaatsen als 1 gebied.

Neem de breedte van je hele oppervlak en deel deze door de breedte van de tegels. Wanneer je muur bijvoorbeeld 1950mm is en de tegels zijn 152x152mm. Dan heb je 1950/152= 12,82 tegels, dus 13 tegels nodig in de breedte.

Bepaal hierna hoe hoog je wil tegelen. Om het beste resultaat te bekomen, is het beste om van vloer tot plafond te betegelen.

Wanneer je een raam hebt binnen je oppervlak reken uit hoeveel tegels dit raam in beslag nemen en trek het aantal af van je totale aantal tegels. Hou er rekening mee dat de  zijkanten ook betegeld moeten worden.

Hoeveel vloertegels heb ik nodig?

Voor vloertegels gaat men op dezelfde manier te werk als voor wandtegels. Hier is belangrijk dat je niet werkt met vierkante meters, maar dat je de breedte en lengte van de kamer meet. Aangezien hier toch een groot verschil kan opzitten.

Bij het bepalen van het aantal tegels is het ook belangrijk om toch een bepaalde marge te nemen. Aangezien je sommige tegels in twee moet zagen. Het is ook belangrijk om enkele tegels als reserve te hebben. Zo heb je steeds reserves voor wanneer er een tegel kapot gaat of wanneer je moet beginnen uitbreken. Dit gaat meestal om een 5 à 10 procent.

Nog meer tips nodig of nog geen tegel gevonden? Onze adviseurs staan voor je klaar in onze winkel. Of kijk online naar ons assortiment tegels.

Hoe snel ben je in onze winkel